29 november 2010

Kerstmarkt Keulen


Zie je de grote Dom, op de foto?
Daar gaan we morgen heen!

Elk jaar gaan mama en ik genieten van de leuke kerstsfeer in Keulen.
Het valt niet te vergelijken met een kerstmarkt hier. De kraampjes zijn mooier, er zijn honderden kerstballen te zien en wel duizend lampjes flikkeren doorheen de straten. In Keulen moet je ook zijn voor de gepofte kastanjes en de mikkemannen (brood in de vorm van een mannetje).

Buiten de kerstmarkten (ja! het zijn er meerdere) bezoeken we ook de met-kerst-ingerichte winkels. Vroeger gingen we ook naar onze vaste speelgoedwinkel, maar deze is sinds twee jaar verdwenen. We vragen ons af of er in het centrum
nog een toffe speelgoedwinkel ligt?Geniet alvast even mee van de foto's!
Een beter verslag volgt :)

Liefs!ps: Tips/winkels zijn altijd welkom


2 opmerkingen:

  1. Keulen, heerlijk, geniet ervan. Als je de drukke mainstream winkelstraat en het kerstmarktgedruis wil ontvluchten moet je naar Das Belgische Viertel - de tofste wijk van Keulen, vol hippe winkeltjes, ook veel vintage en handwerk maar net zo veel "chiquere" winkeltjes, studentenwijk, lekker eten en drinken, kortom dé place to be. Dit zijn mijn favoriete shopadresjes: Blutsgeschwister (Brüsseler Strasse 82 - link op mn blog) Auf Wolke sieben Lindenstrasse 4-6. Boutique Fraukayser (Maastrichter Strasse 40-44) Madamski (Engelbertstrasse 23) Lieblingssachen (Engelbertstrasse 14) http://www.lieblingssachen-laden.de . Er zijn er nog meer. Ik zal hier toch ook eens een uitgebreider blogberichtje over moeten schrijven. Keulen is mega-tof. Veel plezier enne ... geniet ervan!
    Nog meer info: www.chicbelgique.de

    BeantwoordenVerwijderen