17 januari 2011

Fiets-zadel-hoes


Na zeker een half uur te staan kiezen in de winkel, koos ik deze groene-met-bloemmetjes-en-vlinders toile cirée uit. Er waren te veel mooie kleuren en patronen, maar voor deze viel ik als een blok. De stof brengt zelfs een beetje lente in huis!

Voor diegene die niet weten wat toile cirée is: het is simpelweg een plastiek tafelzeil waar soms prachtige dingen mee gemaakt worden zoals fietstassen, pennenzakken, ritstasjes, etc.. In sommige winkels kan je deze stof aan de lopende meter kopen.

In de winkel waar ik deze vond, zag ik kant en klare uitgewerkte spullen in toile cirée. Ik had dus een gratis overzicht over wat ik er allemaal mee kon doen.

Eigenlijk stond ik een jaar geleden al te popelen om wat spullen te kopen. Voornamelijk de fietszadelhoezen spraken me aan! (Maar ja, als ik maximum tien keer op een jaar ga fietsen is het niet echt de moeite om zo iets te kopen, haha)

Dus maakte ik er gisteren een zelf!

Ik maakte een patroon van mijn zadel en knipte alles uit. Bij het vastspelden bleek de zijkant 13 cm te kort te zijn om rond het bovendeel te passen. Dus ik tornde een deel los en zette er een extra stuk stof aan. Het rond-om-rond stikken ging helaas ook niet vanzelf (een soepel stofje lijkt me gemakkelijker). En de elastiek trok ik bijna over omdat hij zich niet wou aanspannen.

Zoals je ziet, past hij wel op mijn fiets en ziet hij er haast echt uit! Als nu de zon eens wil schijnen, kan ik er onmiddellijk op uit trekken! :)

Liefs!

3 opmerkingen:

 1. Hey Karen, leuke hoes! Ziet er toch goed uit vind ik ;-)

  Het patroon van dat kleedje komt uit de Knipmode van april 2007, en is absoluut niet moeilijk eigenlijk! Je hebt alleen een voor en een achterkant nodig, je naait de zijkanten vast en werkt de open stukken (mouwen, hals en onderkant) af met een overlock. Klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zeg maar : ziet er als echt uit :)
  heel mooi

  Groetjes Dietlinde

  BeantwoordenVerwijderen