14 maart 2011

Stempelpret: sterke leeuwIk gutste gisteren een leeuw.
De stempels kregen een leuk houten plaatje voor de stevigheid.

9 opmerkingen:

 1. Mooi, ik denk dat ik me toch ook een paar gutsen moet aanschaffen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor!
  Oh..dat herinnert mij er weer aan wat mij volgende aanschaf moet worden;o)
  Fijne week wens ik je!
  Groetjes,
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stempels!
  Als je nog meer stempels gaat maken heb ik nog wel wat leuke tips voor jou!
  Bij Schleiper kan je in plaats van linoleum ook een zachter materiaal kopen. Hier kan je veel gemakkelijker in snijden (het heet Essdee Soft Cut) Ik heb er zelf ook al vanalles uit gesneden en ik vind het veel gemakkelijker bewerkbaar dan linoleum. Je hebt er ook voorgesneden rode vormen in. Die zijn ook fijn! Ze hebben ook een plakkende zijde zodat ze niet verschuiven wanneer je moet snijden.
  Een andere leuke manier om een stempel te maken is een gom gebruiken. Ik heb dit vorig jaar ook met jonge kinderen gedaan. De leerlingen moeten minder druk zetten op hun guts en snijden minder gemakkelijk in hun hand. Ik heb vorig jaar de hele stad afgezocht voor de grootste en goedkoopste gommen en die hebben ze in de Wibra. 2 gommen voor 90 cent! Snijden in gommen zou ik wel niet doen als je je werk wilt verkopen. Ik weet niet goed of zo een stempel lang genoeg mooi blijft (de kwaliteit zal wel een pak minder goed zijn dan bij die Essdee Soft Cut) Voor in de klas is het in ieder geval de goedkoopste en de gemakkelijkste manier om een stempel te maken. Je moet de gommen natuurlijk ook vastplakken op een houten blokje anders buigen ze gemakkelijk.
  Nog een laatste maar ook de leukste tip!! Bij Schleiper hebben ze speciale stempelinkt die ook op een plastieken of glazen ondergrond houdt! Deze is wel wat duurder maar ook leuk om mee te experimenteren.

  Hopelijk heb je iets aan de tips of hebben andere geïnteresseerde lezers er iets aan!
  Succes met stempelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, gevonden!
  Leuk blogje met al even mooie stempels!

  Groetjes, Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk... leuk... een mede-stempelmaker! Of eigenlijk zelfs meerdere! Dank je wel voor de tips LOT!

  Ik maak mij stempels van Hema-gummen... werkt ook prima! Ik geloof dat ik ook dat andere materiaal heb gebruikt (het heette toen Soft-lino), maar dat stempelde niet zo goed met een gewoon stempelkussen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien kunnen we binnenkort bij de knappe knoopjes eens knappe stempels maken...ziet er mij ook wel leuk uit!Zijn die materialen eigenlijk duur?

  BeantwoordenVerwijderen