14 november 2012

Het kleine theater van Rebecca..

Vandaag kreeg ik het boek 'Het kleine theater van Rebecca' in mijn handen toegeschoven. Al enkele jaren ben ik een grote fan van de illustraties van Rebecca Dautremer. 'Het grote boek van de vergeten prinsessen', 'Ik van op jou' en andere boeken van haar, ontbreken niet in mijn boekenkast. 

Bij het openen van het boek val je achterover. Honderden illustraties -weliswaar uit al haar andere boeken- worden zorgvuldig samengebracht in één kijktheater. 
Alle illustraties zijn gedetailleerd uitgesneden. Je kan het boek in één blik van voor naar achter bekijken. Nu ja, dan heb je natuurlijk niet alle details gezien! Telkens als je een bladzijde omslaat, komt er een nieuwe scène tevoorschijn. Kijk je even mee?


8 opmerkingen:

 1. Hai Karen!
  Echt prachtig!!! Ik ga eens op haar naam googelen....
  Fijne dag,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het gisteren ook in mijn handen gehad. Al jaren ben ik gek op mooi geïllustreerde kinderboeken. Maar dit is een UNIEK exemplaar. Zoooo mooi en gedetailleerd. Ongelooflijk! Het staat dus met stip op nummer 1 op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier ook een grote fan... weer een idee voor de feestdagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat boek is geweldig! Ik heb het vorig jaar online bekeken toen ik bezig was aan mijn pop-up boek. Ik heb het op mijn kerstlijstje gezet ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hè! Hier met een 3 dochters ook grote fan van 'Het grote boek van vergeten prinsessen'. Elke dag ontdek je wel wat in het boek dat je voordien nog niet zag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zit nog steeds op hete kolen, kon het vandaag niet meenemen omdat de kassa van museum niet open was :(
  maar de originele prenten... daar kan je U R E N naar blijven kijken. (met je mond wijd open)
  dus allen naar het Literair Museum in de Bampslaan in Hasselt, vanaf zondag 18 november!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dautremer vind ik ook prachtig! Ik heb zelfs de tekendoos om schaamteloos sjablonen over te tekenen op tekeningen van de prinsessen (en raak ze amper aan, wegens te mooi) :) Dit boek kende ik nog niet, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen