22 november 2012

Knappe knoopjes thema-avond: t-shirt met de overlock

De thema-avond bij de Knappe Knoopjes was deze keer 't-shirts maken'. Helemaal iets voor mij, dacht ik. Ik heb namelijk nog nooit een t-shirt gemaakt.

Via het web kocht ik het patroon van Lydia #3197. Ik wilde er niet te veel geld aan uitgeven, want stel je voor dat ik er helemaal niets aan vond. Het patroon kostte me iets van een 80 cent, perfect! Het aan mekaar plakken van de prints ging iets minder vlot, maar na een dik uurtje had ik het patroon in mekaar gepuzzeld. 

Tijdens de Knappe Knoopjes avond installeerde ik me bij Huisje Creatief. Een toffe madam die toch al wat meer kennis heeft van t-shirts maken, dan ik. Goed voor raad en daad, zo een madam!

Zij stelde me dan ook voor om het hele t-shirt op haar overlock te maken.. een nieuwe wereld ging voor mij open! Nooit had ik gedacht en verwacht dat een overlock zo een handig ding is. Mijn t-shirt zat in 'no-time' in mekaar. Met de binnenzijde tot in de puntjes afgewerkt in andere kledingstukken kijk je bij mij beter niet binnenin.
Het t-shirt, dat ik eigenlijk als pyjama-bloes wil gebruiken, werkte ik af met een boordband. Tenslotte zette ik aan de hals het geheel samen met een tweelingnaald. 

Vermits ik pas een nieuw naaimachien kocht, is mijn portefeuille nog niet toe aan een overlock. Daarom zoek ik een lief bedrijf die me in de ruil voor een hoop reclame (en wat stempels) mij een overlock wilt sponseren! :)


14 opmerkingen:

 1. Héél mooi geworden Karen! En moest er iemand zich aanbieden als sponsor voor een overlock dan mag je die ook naar mij sturen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En thema-avond T-shirt-maken? Spijt dat ik geen Knap Knoopje ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon komen.. volgende keer, moest je in de buurt wonen :) iedereen welkom!

   Verwijderen
 3. wauw Karen, dat is goed gelukt hè! misschien jammer dat ik het ook niet geprobeerd heb, maar ik had géén patroon voor mijn maatje-méér en ook geen stofke ervoor gekocht, kortom: slecht voorbereid (allé, dan toch voor de thema-avond)
  Maar misschien een volgende keer.....dan kan jij het mij wel leren...en mag ik misschien stikken op jouw "gesponsorde"overlock ;-)


  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey how, die halsuitsnijding is wel perfect rond gestikt! Dat patroontje ga ik toch ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, alleen dat het binnenin wat verfrommeld is.. maar als ik die zoek bij andere naaisters, niet. Dus daar zal ik iets fout gedaan hebben :)

   Verwijderen
 5. Ambieer je een job in de confectie? Echt klasse-werk Karen! Heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, nee :) daarvoor heb ik eerst die overlock nodig hé ;)

   Verwijderen
 6. Wauw schoon! Toch ni als pyjama, veel te mooi om een pyjama te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, vond ik ook op het einde :) ben nog aant twijfelen!

   Verwijderen
 7. Heel mooi gedaan Karen... kan je het zo instellen dat ik bij een nieuwe update een bericht krijg?

  Alvast bedankt,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen