9 januari 2014

warm kersenpitkussen

Mitsy kreeg op de cadeautjes-avond van de Knappe Knoopjes een prachtig kersenpit-kussentje met een handmade hoes van een Petit Pan-stofje van Tine. Jaloers dat ik was! 

Gelukkig stond Martien van Huisje Creatief er ook die avond en kon ik bij haar hét mooie Petit Pan-stofje kopen.

Ik maakte thuis een hoes-overtrek voor mijn eigen pittenkussen met vieze beige hoes. Een paspelband had ik niet en ik was te lui om hiervoor (of voor een koordje) naar de winkel te lopen. Dus stelde ik een eigen paspel samen met drie koordjes die binnen in de biais zitten en zoiets doe ik dus nooit meer
De hoes heeft als afwerking een 'Karen.'-label en een sierbandje met verliefde hertjes. want van verliefd zijn, krijg je het toch warm, niet? Het kussen kan er ook gemakkelijk in en uit door de gleuf achteraan de hoes.

Zelf maken, tutorial: Byevamaria

stof: Petit Pan, bij Huisje Creatief
biais: stoffenspektakel
sierlint: vanmarieke
pittenkussen: Essenza
10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig stofje! Ik heb de originele hoes niet gezien, maar ik kan me er wat bij voorstellen. Dit is vast stukken beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, Juultje ligt nu lekker in bed te snurken met haar supermooie kersenpitkussentje! Ik was en ben er nog steeds heel blij mee! Voor mij mag het elke keer pakjesavond zijn bij de Knappe Knoopjes! :)
  Heel mooi gedaan hoor Karen. Ik wilde kersenpitten bestellen maar misschien moet ik mijn drie bestaande kersenpitjes gewoon pimpen zoals jij deed. Ik heb wel nog nooit een paspel gebruikt dus die stap zal ik wellicht overslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Mitsy, You can do it! Hier de link mét paspel :) http://stikplezier.blogspot.be/2012/12/totorial-kussen-met-paspel.html Poepsimpel zo! ;) Succes..

   Verwijderen
 3. Ga ik ook eens doen met mijn kersenpitkussen. Nu zijn er kleine gaatjes in gebrand en ik kan u verzekeren... handig is dat niet ! @ Mitsy: Gewoon doen die paspel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Nu maak je ons ook jaloers! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. eens kijken of ik mijn oud lelijk ding nog liggen heb - inspirerend blogstukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, mooi zeg! En met die paspel is het extra àf, vind ik. Heel geslaagd. Bedankt voor de verwijzing trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen