6 mei 2014

Tentoonstelling Zonhoven: aan de horizon achter de wolken

Het is hier druk, erg druk en er heersen vlinders in mijn buik. Al weken lang (maanden zelfs) tel ik af naar dit moment. Ik maakte plannetjes, dacht diep na over 'het presenteren van' en zocht van elke leerling een tekening en een beeldje uit. Blauwe doeken en ophang-systemen hielden me 's nachts -in nachtmerries- wakker. De leerlingen en ik kunnen bijna de teugels wat laten vieren. Maar eerst nog de 'vriendjesdag' en de grote opening.

Morgen is het de grote dag, de opening van onze tentoonstelling 'aan de horizon, achter de wolken'! Vandaag hangen, plakken, groeperen en nieten we alles aan mekaar tot één groot geheel. Hierbij zijn 'we' het toffe team van leerkrachten, een stagair,  de sterke werkmannen en de lieve dames van het secretariaat van Zonhoven (want zonder die twee laatsten kwam het anders ooit goed!).

Mijn leerlingen van de lagere graad, zo een 85-tal, zwoegden een heel jaar lang en maakten prachtig werk! Kom je even kijken? Dan word je ondergedompeld in een wereld van bruine beren, tropische vogels in alle kleuren en vormen, bloemenvelden, matrozen en piraten en vrolijke reuzenvlinders!


De tentoonstelling vind je in de foyer en hal van het gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven (Limburg) van woensdag 7 mei tot en met vrijdag 13 juni 2014.
Openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, op zaterdag en zondag zijn de tentoonstelling gesloten tenzij anders vermeld. Deze tentoonstelling kan bezocht worden op zaterdag 18 mei van 9 tot 12 uur.

Info over de tekenacademie en kijk-dag: hier
Meer info - GC Tentakel - 011 81 05 50 tentakel@zonhoven.be www.kunstencampushasselt.be


7 opmerkingen:

 1. Prachtige affiche ! Ongetwijfeld representatief voor de rest van de tentoonstelling. Het klinkt in alle geval heel erg als de moeite. Veel succes ermee !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow super mooi, spijtig dat het wat ver is. Uit welke materiaal is die vogel gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. papier maché, dus krant en behangerslijm :)

   Verwijderen
 3. Wat fantastisch, je hele eigen tentoonstelling! Ik ga zeker een keer kijken. Zo benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niveau precies. Zou het wel willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen