11 augustus 2014

Vrolijke agenda!

De vakantie loopt stilaan naar het einde toe. De start van een nieuw schooljaar en het 'bijna-verhuizen-en-samenwonen' lonkt om de hoek. 

Eind deze week zet ik trouwens nog een leuk ruiltje online! Wij zijn nog opzoek naar een leuke, (retro) kast(en), rekje en een paar stoelen om te ruilen of te kopen.

Om al de administratie van het verhuizen, het samenwonen en het schooljaar netjes bij te houden en niet te verdrinken in de klusjes, had ik toch wel een agenda nodig.

Zoals elk jaar ga ik op zoek naar een schoon én handig exemplaar. Niet gemakkelijk, want hoe mooi de buitenkant ook is, de binnenkant is meestal wit en saai. Schoolagenda's zijn vaak ook gericht naar een jonger publiek dan mezelf. Tussen de Angry Birds, de te-dure-pip-agenda's en schattige hondjes vond ik mijn ding niet.

Bij Tiene zag ik een jaar geleden een leuke agenda voorbijkomen. Ik had toen al voor het tweede jaar op rij die van Rebecca Dautremer. Echt een aanrader met veel schrijfplaats, wel in het Frans. Ik was toe aan iets vrolijks-nieuw en bestelde de nieuwe agenda op Amazone (gratis verzending!).
De Pocket Planner past perfect in je handtas en begint wanneer jijzelf wilt. Ik begon bij de maand september en stempelde de data's er handmatig in. Elke maand in een ander kleurtje!

Naast de kalender is er ook plaats voor notities, tekeningen of schetsen op ruwer papier, checklists en contacten. Vooraan zit ook een handig maandoverzicht van dagen in hokjes. Achteraan kan je een klein vakje vinden om dingen in te bewaren.
Het geheel is mooi vormgegeven, met kleine tekeningen en handgeschreven tekst. De pocketplanner sluit met een mint groene elastiek.

Ik ben fan!

Pocket Planner - Forest Friends
ISBN 978-0-7353-3635-311 opmerkingen:

 1. Veel met plezier met plannen. Moet leuk zijn als je het in zo'n mooie agenda kan doen. (Btw: vandaag dacht ik: ik moet écht werk maken van mijn cadeautje voor Karen, straks verhuist ze en heb ik niet meer het juiste adres... :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha :) dat is waar! Het zou ook fijn zijn om de allereerste zondag jou broodmandje te kunnen gebruiken voor de pistoleetjes ;) (en de andere -die ik ruilde- voor de koffiekoeken) hihi!

   Verwijderen
  2. Hoeveel tijd heb ik nog? Ongeveer. Spreken we over dagen of over weken?

   Verwijderen
 2. Die verkopen we gewoon bij ons in de boekhandel hoor, Karen! Op 't fijnste verdiep natuurlijk! ;)
  We hebben redelijk veel papierwaren van Galison - heel leuk spul!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt?? Ik heb nochtans goed rondgekeken daar.. :/

   Verwijderen
 3. Moet je dan niet ontzettend opletten als je zelf de datum er in moet zetten?Ik zou daar fouten in maken denk/vermoed ik.Ik begin altijd in januari met ene nieuwe agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, haha! Ik maakte bij februari al de fout om 31 dagen te stempelen i.p.v 28. Maar ik had een digitale 'controle-kalender' naast mij. Zodat ik zeker na elke maand juist zat!

   Verwijderen
 4. Dat is inderdaad wel een knap agendaatje!
  Ik zou er inderdaad ook moeite mee hebben om die data er correct in te zetten, vrees ik...
  Veel plezier ermee. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb deze ook, ik vind het echt ideaal, je hebt meteen ook een schtesboekje in je handtas en plaats voor to do lijstjes. Die van mij is al bijna vol, ik kijk al uit naar een nieuwe editie

  BeantwoordenVerwijderen