30 september 2014

Kussens met paspel

We wonen hier nu enkele daagjes. Ons eerste bezoek komt er zo dadelijk aan en de eerste 'samenwoon-kaartjes' kwamen toe! Het lijkt nog als of we op vakantie zijn, vakantie in eigen huis. Alles is 'nieuw', de oven, de douche, de kleerkast, de straat, de parking en ons bed. En ik woon nu in een stad, alles dichtbij, héérlijk!

Jullie mogen al een beetje binnenpiepen. Het is hier overal nog een beetje 'rommelig' spullen een plaats geven is moeilijk. Onze stoelen zijn nog niet volledig geverfd. Maar, de zithoek is zo goed als af!
Gisteren naaide ik kussens voor in onze zetels. Ik kreeg ook al kussens zie hier en hier. Maar twee kussens in heus niet genoeg.

Oh Boy, wat een werk. Vier kussens, zeven uur naaien! Met de tutorial van Mina Dotter ging dat wel erg goed. Alleen vlak naast de paspel stikken, vooral aan de hoekjes, was een beetje moeilijk.


Het mooie gehaakte deken maakte Kim voor mij. Het siert echt onze zetel, lekker gezellig. De rest van het huis hebben jullie nog te goed!

stof voorkant: Petit Pan, Bambiblauw
stof achterkant: Candy Green, Bambiblauw
dikke gele paspel: Liel
25 opmerkingen:

 1. Zo mooi!!! IK heb zo'n vrees voor paspelkussens, gegrond of niet?! ;-s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het valt eigenlijk best mee! Je bent er wel lang aan bezig.. en als je niet te strikt kijkt, is het echt mooi :) Het lief zag al de 'mislukte kantjes' niet eens.

   Verwijderen
  2. Ongegrond, is echt niet zo moeilijk en een heel mooi effect!

   Verwijderen
 2. Heb je een overlock? Anders eens testen met een paspelvoetje ... Dat stikt als een trein ... Kussen op een kwartiertje klaar, echt! Zit veel sneller goed vast en je stikt veel 'juister' ook in de bochten. Wel heel leuke kussens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, geen overlock.. en een paspelvoetje heb ik niet :)

   Verwijderen
 3. Het lief heet niet voor niks 'lief' ;-)
  Zo wordt je huis een thuis. Alle goeds samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat komt goed! Ik heb voor onze zetel ook een hele lading gemaakt en naar het einde toe klokte ik af op drie kwartier per kussen. Go go!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb gisteren nog een kussen volgens de zelfde uitleg gemaakt,ik doe de hoekjes anders,gemakkelijker en mooier maar ik kan het niet zo goed uit leggen.Leuk stofje heb je gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gedaan! Ik ben ook niet de grootste paspel-fan, maar ik zal me er toch eens moeten over zetten want het geeft echt een mooi effect! En die hoekjes vind ik best goed zo!
  Dat deken is ook to die for, amai... Ik vrees dat ik dat ga moeten kopen want zelf zoveel haken zie ik niet zitten en iemand het laten haken, dat zou mss wat teveel gevraagd zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei. We wonen hier al enkele daagjes... En ik dacht dat mijn deadline 1 oktober was. Ajaj. Hopelijk is dat toch nog goed gekomen... (Geef je een seintje?)
  Je kussens zijn mooi. Maar op dat deken, daar ben ik pas écht jaloers op! Wil ik ook al keilang, maar hoewel naaien geen probleem is, gaat haken mij niet zo vlot af. Super dat je er zo eentje gekregen hebt.
  Héél veel succes in de nieuwe woonst. Wat we vandaag zagen, belooft in alle geval al veel goeds. Geniet er van !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. ja, maar in het vorige huis kom ik ook nog hoor! Het zal dus wel goed aankomen.. Ik kijk er naar uit!

   Verwijderen
  3. Zou moeten aangekomen zijn ondertussen. Dinsdag of ten laatste woensdag...

   Verwijderen
 8. Mislukte kantjes of niet, je mag best trots zijn op jezelf, je doet het zo maar even! En het resultaat mag er wezen... wat een leuke kussentjes op jullie bank! Veel woonplezier in jullie nieuwe huisje!
  Groetjes Marloes

  BeantwoordenVerwijderen