11 maart 2015

slabben!

Maandagavond was het Knappe Knoopjesavond in Sint Lambrechts Herk (Hasselt). Zoals gewoonlijk was het weer erg leuk om enkele Knoopjes terug te zien. Er werd dan ook veel gebabbeld en gelachen.

Ik maakte een vervolg op deze slabbencollectie. Naaien is immers heel leuk bij de Knoopjes, al is babbelen en naaien geen goede combinatie. Daarom kies ik meestal voor een eenvoudig project.
Voor de stofjes gebruikte ik 'afvalstofjes'. Sommigen waren iets te smal en daarom zette ik soms twee verschillende stofjes aan elkaar.

De madam en de vespa's zijn mijn favoriet!


Patroon: nagetekend van een zeeman-slab
Achterkanten: badstof, Ikea en stoffenspektakel

11 opmerkingen:

 1. Ik vind ze prachtig! CVeel zaken gaan niet zo heel goed samen met babbelen, wat mij betreft is autorijden er één van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof hè. Heb altijd hetzelfde gevoel op onze Fou De Coudre-avonden in Brussel: ik slaag er niet in daar het uitdagender project tot een goed einde te brengen. Komt daar nog bij dat ik er meestal met het openbaar vervoer naartoe ga en het slepen met een naaimachine niet zie zitten, dus het blijft bij mij bij simpel handwerk :-) Maar volgend jaar Karen, laten we dan in D van die crea-avondjes organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, laat me weten als je er woont hé!
   Ik zie dat zeker zitten, vlakbij :)

   Verwijderen
 3. Leuk! Die vespa stof heb ik ook liggen in mijn 'afval', misschien ook eens slabbetjes van maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk hé :)
   Ik vind het een mooi stofje, ook in combinatie met dat blauw.

   Verwijderen
 4. Leuke slabbetjes zeg!!Ik ga ook eens in mijn stoffenvoorraad kijken om er enkele te kunnen maken.Ik heb gisteren een patroontje getekend en uit geknipt op de naaiavond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi! en nog een praktische babytip, slabben met velcro zijn hier favoriet, koordjes en wilde kinderen is altijd wat spannender, viktor zou zich er nog in ophangen ;) mss voor als ge nog eens slabben maakt, een paar met velco of pitsers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah oei, ik heb van anderen gehoord dat lintjes gemakkelijker zijn!
   Haha :) Maar, ik zal toch nog veel slabben krijgen!

   Verwijderen