11 mei 2015

Personal Assistent gewonnen op Blogmeeting..

Op de blogmeeting van 28 maart won ik een Personal Assistent. Dat is geen fitness coach, zoals wij eerst dachten, maar iemand die je twee uurtjes kostbare tijd gaf. Hij nam je poetswerk, koken, kinderen, winkelwerk over en jij had tijd voor iets anders. Klinkt leuk hé!

Ik had de keuze uit twee zaterdagen of twee zondagen, maar zaterdag werk ik, dus 'offerde' ik de enige vrije dag, zondag, van mij en mijn lief op. Ik had op voorhand moeten doorgeven welke klusjes ik wou laten doen, zodat ze de geschikte persoon konden langssturen. Zondag 3 mei, 14u, was het zo ver. 

Vermits ik een 'ramen-wasser' besteld had, verschrok ik me een beetje toen er een hele jonge kerel aan de deur stond. Hij bleek jobstudent en een beetje 'manusje-van-alles' te zijn. Grote vreugde hier toen ik van hem hoorde dat hij niet twee, maar vier uur thuis zou komen helpen.

Het regende zondagnamiddag, het 'ramen wassen' was op dat moment niet aan de orde, dus bedacht ik een andere taak. Op twee uur tijd deed mijn personal assistent het volgende:

het hele huisje stofzuigen, boven dweilen, boven schoonmaken (badkamer + slaapkamer), afwassen, auto wassen, ramen wassen, de trap vegen en de hemden strijken...

Na twee uur waren de ideetjes op, dus liet ik hem maar naar huis gaan. Ik besloot nadien dat hij nogal 'van de Franse slag' is. Al onze ramen zagen er na de kuis uit zoals op de foto, met honderden strepen en bruine druppels. De mouwen van de hemden was hij vergeten te strijken. :)

Maar ach, wat kent een student nu van poetsen, ik zou het zelf in die tijd ook niet gekund hebben :)

14 opmerkingen:

 1. :) terwijl ik het las, dacht ik al 'en dat allemaal op die korte tijd'?
  Maar je hebt toch maar mooi 2 uurtjes me- time gehad e :)
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, blij dat ik een poetsvrouw heb! Mijn PA kwam eergisteren. Hij werkte in onze tuin: biebiezonder.blogspot.be 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé grappig, wel jammer van je ruiten, waarschijnlijk was de "voor-versie" beter. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whahaha ik vind het wel lachen, hoop dat je in ieder geval van je Me-time genoten hebt als je dat al hebt kunnen doen met een vreemd iemand die in je huis loopt te poetsen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Zag er toch wel een charmante kerel uit en dat kan ook al eens leuk zijn. Inderdaad, een feel-good verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoho, ik dacht al een student die hemden kan strijken en ramen kan lappen ? Ik zie de link niet maar het was allemaal goed bedoeld . Gelukkig had jij toch een moment om efkes iets anders te doen of alleen al het idee te hebben dat je het zelf niet hoefde te doen al dat poetswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad.. ik heb het gelaten voor die week hoor :)

   Verwijderen
 7. Haha! Wat heb je dat prachtig omschreven! :-) Binnenkort dus zelf maar weer aan het ramen lappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jee, dan had ge nadien zelf nog werk. Wel spijtig, maar toch goed bedoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei ... Maar alle volgende keer wordt jouw poetsers echt gewaardeerd

  BeantwoordenVerwijderen