31 mei 2015

Plots minder bezoekers volgens je statistieken? Help elkaar!

Sinds kort heb ik een afname van bezoekers gesignaleerd op mijn blog! Jij misschien ook? Bij blogaholic las ik hoe we elkaar kunnen helpen.

Sinds 12 februari heeft Bloglovin' haar systeem aangepast. Blogberichten die je wilt lezen, openen niet meer in een extra venster, maar in een iframe. Het openen in een iframe, telt niet altijd mee voor google-analsetics, wat zorgt voor een daling van het blogverkeer.

Oplossing?

Je kunt in je Bloglovin'-gebruikers-settings instellen dat je blogs niet wilt lezen in een iframe, maar dat je blogs altijd in een nieuw scherm wilt laten openen. Dat zorgt er voor, dat als jij een blog bezoekt, de eigenaar van de blog een hogere statistiek krijgt. Je kunt dus zelf niets aan je statistieken doen, maar je volgers wel!17 opmerkingen:

 1. Zo, gedaan. Ik vind het zo ook leuker lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gedaan! Veel leuker om te lezen! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Check! Ik had wel ineens meer bezoekers, maar dat zal ongetwijfeld aan de giveaways liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, merci! Ik vind dat in frame lezen hoogst irritant, kan dan geen commentaar geven (ipad doet raar), en ik vind het gewoon veel leuker om op de blog zelf te lezen. De vormgeving daarvan hoort er toch bij?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, ik kon ook geen commentaar geven...
   daarvoor moest ik nog eens klikken, om op de echte blog terecht te komen.

   Verwijderen
 5. Bedankt, vond die wijziging sowieso vervelend, dus blij dat ik er met je tip vanaf ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super, bedankt om het even te delen. Ik ergerde me al een tijdje aan, zo een gedoe om steeds weer verder te klikken. Dat zo je blogstatistieken weer correcter worden is dan ook nog eens handig meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O jee.... wat goed van jou! Komt in orde zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik stelde het al zo in (was geen fan van het frame) maar had geen idee dat het wat met statistieken deed, goed om weten!

  BeantwoordenVerwijderen