5 juni 2015

gepimpt flamingo verzorgingskussen

Na een dik half jaar in Diest wonen, heb ik al wat leuke winkeltjes ontdekt. Op een boogscheut van ons huisje ligt de mooie winkel Polkadots. Niet enkel de inhoud van de winkel is schoon, ook de uitbaatster is een vrolijke madam die je graag verder helpt.

Polkadots is vooral een winkel voor kinderen. Het liefst zou ik de hele winkel leegkopen, maar zonder kinderen lijkt me dat niet zo een goed idee als ik ooit een kind krijg weet ik wat te doen

Ik ben fan omdat ze er zulke mooie, kleurrijke kleren verkopen, denk maar aan de merken Albababy, Froy & Dind, Kik Kid en Petit Louie. Naast kinderkleding hebben ze ook degelijk speelgoed, hebbedingen (voor mama's) en interieur spullen. Tenslotte heeft Polkadots ook een kleine collectie stoffen. Sinds kort hebben ze ook een website.


Onlangs was ik op een rommelmarkt en kon ik een verzorgingskussen op de kop tikken voor 50 cent, een koopje (en ik steunde er een vzw mee!). Het is misschien een beetje voorbarig, achja, hopelijk krijgen we toch ooit een kind :)

Nu had ik het idee een mooie hoes te maken voor dat kussen én kon ik Polkadots binnenwandelen, want zij hebben ook mooie toile ciree! 

Nergens vond ik een goede tutorial over hoe ik een hoes uit toile ciree best maakte. Die voor gewoon stof zijn er wel genoeg.. Maar ik had dus geen idee hoe ik best het geheel kon 'sluiten'. Uiteindelijk koos ik er voor om de achterkant gewoon open te laten, zodat hier het kussen ingestoken kan worden. Dat werkte!

Om de naden 'strak' te maken, wreef ik na elk aan elkaar genaaid stuk de naden open met mijn duim. Hierdoor zit de hoes ook strak rond het kussen.
Een leuk en geslaagd project!


Flamingo toile ciree: Polkadots


14 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan! Ik heb die flamingo's hier ook liggen, maar nog geen idee wat ermee te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Dat toile ciree <3. En praktisch ;-), die stoffen dingen gaan om de haverklap de was in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat noem ik nog eens een tof verzorgingskussen! Leuk gedaan Karen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kende jouw blog precies nog niet. Shame on me! Dit verzorgingskussen is echt supertof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kende jouw blog precies nog niet. Shame on me! Dit verzorgingskussen is echt supertof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw! Onder de indruk, zo super! Had ik een creatief talent, ik stelde een ruil voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige stof! Flamingo's zijn helemaal top deze zomer...

  BeantwoordenVerwijderen