16 oktober 2015

Nestdrang

Na enkele weken zoeken vonden we eindelijk een geschikte tweedehandse commode, om alle babykleertjes in te sorteren. 

De poging om alle kleertjes, pyjama's, slaapzakken en kruippakjes volgens maat te ordenen in zakken, was al meermaals mislukt. Ook omdat er elke week weer wat bij kwam.

Mijn moeder-in-spé-instinkt kon zich eindelijk laten gaan. Want met een kast in het vooruitzicht, konden de kleertjes wel al gewassen, geplooid en geordend worden. Zodat ik ze eindelijk netjes in een kast kon leggen.

Eenmaal weekend (en de vriend die even buitenhuis was) gooide ik alle zakken leeg in de badkamer. Het geheel werd geordend over vier stapels was (zoveel!). De droger deed even niet wat ik wou, met als resultaat dat ik om drie uur 's nachts nog gezellig de droger kon legen.
Na enkele uurtjes plooien en sorteren viel de aangekochte kledinghoop best mee. De mega-berg bestond nu uit mooie, geplooide, kleine hoopjes.

Hoewel jullie zullen denken dat ik al massa's geld spendeerde aan ons kindje, valt het best nog mee. De meeste kleren werden tweedehands gekocht, gekregen of zelfgemaakt. 

Het is opvallend dat ik vooral van 'fel' gekleurde kleding hou. Het liefst met een vrolijk patroon er op. Froy&Dind, Lily Balou, Hema, Kik Kid, .. ik kan ze allemaal in mijn hart sluiten :)
Bij mijn ouders thuis vonden we nog enkele sponzen vintage kleertjes, die ik ook ooit droeg. Die gaan zeker mee in de kast!

Bij een vriendin van me, mocht ik ook eens fijn gaan rommelen in de te kleine kleertjes van haar kinderen. Ik haalde er een hoop uit, waaronder de super leuke tetradoeken van Smafolk (die zij ooit van een gemeenschappelijke vriendin als kraamcadeau kreeg). De bovenste heeft zelfs een gehaakt randje! Ik ben een grote fan van deze tetradoeken, zo wil ik er zeker nog...

Nog vier maanden te gaan, dan is het eindelijk zo ver :)

18 opmerkingen:

 1. heerlijk, die nestdrang om kleertjes te kiezen en de kast te ordenen! Ik heb tetradoeken gekocht toen ik zwanger was van nummer 2 van Aiden & Anaïs. Niet goedkoop (zo een 50 euro voor 4 dacht ik) maar echt geweldig gerief! Erg groot, ideaal te gebruiken als borstvoedingscover moest je dat gaan doen, heerlijk zacht, licht dekentje in de zomer, schermt de zon af in de buggy ipv zo een onhandige parasol... nena is nu bijna 2.5 jaar en ik gebruik ze nog dagelijks voor haar om haar af te drogen. Je ziet daar ook nog niets aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoveel mooie stofjes en super schattige kleertjes! Je zal nog veel te doen hebben voor de baby er is en erna natuurlijk ook nog. Veel succes! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelukkig hebben we al veel en ben ik geruster nu :)
   Nu nog de proefdruk van de geboortekaart!

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar! Hier nog drie maanden :-). Zalig om alle kleertjes telkens opnieuw uit de kast te halen om ze te bewonderen. Ik kan nog steeds niet geloven dat daar binnenkort een kleintje in zal zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, inderdaad!
   En hopen dat 'het maar genoeg is'. Gelukkig zijn de winkels niet ver weg..

   Verwijderen
 4. ziet er allemaal prachtig uit.

  wat een heerlijke tijd!
  (krijg hier terstond een zware heimwee,
  bij mij al 30 jaar geleden!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Ja ik twijfelde om weg te doen laar nu krijgt die een mooi tweede leven

   Verwijderen
  2. inderdaad! Een lang eigen leven, want ik vind ze zoooo mooi!

   Verwijderen
 6. plezant al die kleurtjes! En geloof me, als je een spuwertje hebt, kan je niet genoeg kleertjes hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk met weemoed aan die tijden! Geniet van alles wat je nu in rust kunt doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. awel daar heb ik nu werkelijk drie keer geen last van gehad. Hoewel last, je geniet er duidelijk van :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het geen last. Het is zoals nieuwe kleding-aankopen doen voor jezelf (alleen kan je het deze keer zelf niet aandoen :) ), met een fijn gevoel achteraf.

   Verwijderen