29 januari 2016

babylegging en t-shirt

Een tijd geleden kocht ik een overlock, waar ik nog altijd heel erg blij mee ben. Het naaien van tricot gaat zo mooi en vlot! Al heb ik mijn nieuw machien nog niet zo vaak gebruikt..

Met een baby op komst (nog 2 weken!) en solden op stofjes, kon ik het niet laten nog wat baby-outfits te naaien.

Bambiblauw had 30% korting op de mooie stofjes van Froy & Dind. Ik ben verliefd op hun wintercollectie (op de lente-collectie iets minder..). Helaas zijn de kleertjes van hen nog al duur, dus waarom zou ik ze niet zelf maken?
Voor de baby-legging gebruikte ik het bekende (en gratis) patroon van Emma en Mona. De legging is echt snel klaar! Al ben ik wel niet zo een snelle, als sommige andere naaisters. Het is voor mij echt een eenvoudig top-patroon..

De t-shirt is de 'longsleeve' van de Droomfabriek. Ook een gratis patroon trouwens! Deze t-shirt duurt wel een beetje langer om hem in mekaar te zetten. Maar moeilijk is het ook niet echt!
Zo heeft onze baby toch weer wat extra outfits en ben ik gerust :) . Al vind ik wel dat de combinatie van een broek en bloes in hetzelfde patroon nog al op een pyjama lijkt.

De combinatie van verschillende patroontjes -want froy & Dind verleent zich hier goed tot- spreekt me meer aan.

En nu aftellen naar de komst van ons model!

Stof: Froy & Dind van Bambiblauw
T-shirt: de droomfabriek
Legging: Emma & Mona

13 opmerkingen:

 1. Zo leuk! Ik ben zelf ook bezig met de leggings, ik zal de longsleeve van de Droomfabriek ook eens proberen! Ons zoontje wordt op 7 april verwacht (jij hebt het kaartje gemaakt) dus ik heb nog een beetje tijd ;)
  Veel succes, en geniet van elk moment!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :D tof! Het gaat best snel (al gaan de t-shirts iets trager..) en je hebt er echt niet veel stof voor nodig. Daarmee heb je dus snel een hoop mooie t-shirts voor weinig geld.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. trouwens, als je graag nog wat babygerief wil lenen, geef je maar een gilletje.

   Verwijderen
  2. bedankt :) voorlopig hebben we wel alles, denk ik? :)

   Verwijderen
 3. Heerlijk! Echt mooi. Nu heb ik spijt dat ik ze ook niet insloeg!
  En hé, een baby mag echt lang dag en nacht in pyjama vertoeven. Voor mij kan het dus helemaal, boven- en onderstuk in dezelfde stof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn er nog hoor, bij Bambiblauw.. :) in korting zelfs!

   Verwijderen
 4. Je kan ook eens kijken bij Krullevaar. Daar is er nog meer korting op ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt me net een nieuw idee gegeven om mijn tricotstapel weg te werken. Die T-shirtjes zijn superschattig! :) Heel mooi allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen