22 februari 2011

Zin om zot te knutselen?

Het Conservatorium en de Academie van de stad Hasselt organiseren zaterdag 26 februari met "Lof der zotheid" een opendoendag. Dat is een actiedag in het kijken, zien, bekijken en handen uit de mouwen steken...

Van 10 tot 17 uur vliegt men erin met dansen, schilderen, toneelrepetitie volgen, boetseren met klei, muziek beleven, jonge talentjes aan het werk zien, mooie badges maken, de Liszt-dag meemaken, een tekenfilmpje maken, ateliers bezoeken... en ga zo maar door. Alle activeiten kan je bijwonen in het Conservatorium en in de Academie aan de Kunstlaan.

In de ateliers van Beeldende Kunsten kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 18 jaar tussen 10 uur en 16.30 uur gratis actief deelnemen. Er zijn 6 grote workshops: “zotte hoedjes” knutselen, “gek smoelenwerk” boetseren, “nare narren” schilderen, animatie, buttons en draadfiguren maken.

Ook de ateliers schilderkunst, tekenkunst, fotokunst, toegepaste grafiek, keramiek, vrije grafiek, beeldhouwkunst, glasschilderkunst en het designatelier zetten hun deuren open voor iedereen. En in de Academiegalerie is de tentoonstelling “Keramiek in contrast in keramiek" te zien met werk van leerlingen van het atelier keramiek.

In het muziek-, woord- en dansonderwijs kan je vrij in en uit lopen in de verschillende klassen. Voor de rest kan je verschillende voorstellingen bekijken. Voor het programma klik hier.


Wil je samen met mij knutselen? Kom dan zeker naar de workshop "zotte hoedjes"!
Je kan me herkennen aan de blauwe schort :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten