21 februari 2011

Zoete broodpudding


In mijn kookboek zat al minstens twee jaar het uitgescheurde Flair-broodpudding-recept. Meermaals per jaar koop ik een stukje broodpudding op de markt. Hierbij denk ik dan nostalgisch terug aan het JNM-kamp, waar we de broodpudding ooit zelf maakten.

Ik wil mijn broodpuddingrecept met jullie delen, misschien worden jullie dan ook herinnert aan vroegere tijden.. De geur van de kaneel, die uit de oven komt, is alvast overheerlijk!

Zoete broodpudding voor zes personen

500 gr oud brood * halve liter melk * kopje gele rozijnen * kopje bruine rozijnen * half kopje witte suiker * half kopje bruine suiker * 1 appel in kleine stukjes * zakje vanillepuddingpoeder * 1 theelepel kaneelpoeder * 5 eieren, losgeklopt met een scheutje melk * boter * een kopje water (of rum)


Zo maakte ik het:

Vet je taartvorm in met boter en zet deze in de frigo (zo gaat de taart na het bakken er makkelijker uit). Scheur het brood in kleine stukjes en doe het in een grote kom. Overgiet met lauwe melk en laat 20 minuten weken. Laat de rozijnen ook zo lang weken in een kopje water (of rum). Knijp het brood goed uit met je handen. Meng het uitgeknepen brood met de gezeefde rozijnen, de twee soorten suiker, de stukjes appel, het vanillepoeder, het kaneelpoeder en de eieren. Kneed dit tot een homogene massa en schep het in je taartvorm. Zet deze 45 - 60 minuten in een 180C voorverwarmde oven. Check af en toe met een sateprikker of de pudding klaar is: hij moet min of meer droog uit de ovenschaal komen. Laat afkoelen en snij in plakjes. Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Mmmm..klingt goed..ken ik niet..maar zou ik zeker eens proberen ;o)
    Fijne middag!
    Groetjes,
    Maren

    BeantwoordenVerwijderen