2 augustus 2011

Trekzak voor meisjes


Een lange tijd geleden sprak ik hier over het lenen van een trekzak (accordeon) van een vriendin. Van het éne kwam het andere.. inmiddels speel ik al enkele melodietjes. (.. die in verre van perfect zijn :) )

Ik kreeg honger naar meer en schreef me -onder aanraden van enkele folkies- in op de internationale stage van volksmuziek in Gooik.

Een 'eigen' instrument mag er niet ontbreken! Sinds enkele dagen huur ik een diatonische accordeon van Viseur. Een goede vriend had hetzelfde idee als mij. We bezitten beiden hetzelfde toestel en hierdoor is de kans op verwisselen groot.

Gisteren nam ik deel aan de Knappe Knoopjes en besloot hier iets aan te doen. Met mooi Petit Pan stof maakte ik twee armbandjes: één voor mijn trekzak en ééntje voor mijn vervoerszak.

Voila, ze zullen niet meer verwisseld worden!

ps: de roosjes op de zijkant van de trekzak, vind ik geweldig :) en de retro bloemmetjes aan de binnenzijde ook!

ps2: ik zoek nog steeds trekzakles in Limburg..


7 opmerkingen:

 1. wat de lessen betreft: ik rij hier elke dag langs. op 40 minuten van Hasselt wel.
  http://www.volksmuziek-dilsen.eu/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar is DE accordeon! KNAP!
  En uw lintje is ook goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedele Reijniers2 augustus 2011 om 21:19

  in Westerlo (bij Geel) bij Welstelfolk geeft Werner Alix (Twalseree,...) les in trekzak. Het is niet in Limburg maar ook weer niet te ver. Dit is op doordeweekse avonden en je gaat er een heel deel mensen van kennen/herkennen van op de folkfestivals. Ze gaan ook op buitenlandse stages e.d. Ik heb er zelf altijd les gevolgd maar met het kindje op komst zag ik me genoodzaakt er even tussenuit te gaan, maar eens dat groot genoeg is ga ik zeker terug.

  Groetjes
  Goedele Reijniers

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Genk op de muziekacademie geven ze denk ik ook accordeonles. Ik kan me vergissen, maar kijk eens op hun website ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik speel(de) ook diatonisch accordeon en ben ook 2 keer in Gooik geweest :-) heel fijn. Helaas heb ik om gezondheidsredenen moeten afhaken :-(
  Als ik ooit mijn instrument (3rijer zonder registers) verkoop zal ik je iets laten weten, ik kan er nog geen afscheid van nemen :'-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat met de nieuwe aankoop !!! Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen