15 november 2011

Ubertrotse tekenjuf!


Ik ben trots. Ubertrots. Supertrots.

Vorig jaar kregen we -als academieleerkrachten- de opdracht om met één zwarte doorlopende lijn een kunstwerk te maken, met al onze klassen. Het werkvlak voor mij was een grote, houten plank in vijf stukken. Voor elke klas één stukje. Twee andere lijnkunstwerken, van andere leerkrachten, kwamen langs de jouwe te hangen -aan iedere kant één- en de lijn moest doorlopen. 

Hoe kan je in godsnaam alle kinderen, bij mij waren dat er een 70-tal, aan een werk laten meewerken? Ik brak mijn hoofd er over en vond verschillende ideeën, waarvan één er uit sprong. Ik liet me inspireren op het filmpje van 'For the birds'. Alle leerlingen tekenden verschillende vogels en met de klas stemden we op de knapste en origineelste. Per twee kregen de leerlingen een vogel toegewezen op de houten plank. En dit is (een deel van) het resultaat!

Maar, waarom ben ik nu zo ubertrots?
Ons kunstwerk prijkt gewoonweg op de uitnodiging van de tentoonstelling! En kan je ook vinden op een affiche die voor de academie ophangt. Prachtig toch :) Ja, daarom ben je gewoon ook juf. Al deden mijn leerlingen wel al het werk, haha!

Heb je zin om ook eens te komen kijken naar al de lijnkunstwerken? Kom dan tussen 19 november en 28 januari eens langs! Je vind er supermarkten, vogelhuisjes, kevers op hekken en zelfs een oerwoud. Allemaal in één doorlopende lijn. Kom zeker eens piepen als je in de nabije omgeving van Hasselt woont. Gewoon de academie binnenwandelen en het springt onmiddellijk in het oog. Doen!

8 opmerkingen:

 1. Wat een knappe affiche! Ik vind ze echt prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, mooi! Dat hebben uw kindjes zeker goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee om met de vogels te werken op de doorlopende lijn. Ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar mag je zeker trots op zijn, het is prachtig! We gaan zeker eens kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat juf, en ook een dikke pluim aan de kinderen van de juf natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig he dat uwe op de affiche staat! ik kom zeker eens kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen