16 november 2013

Het geheim van de GELUKSVOGELS

Al enkele maanden bewaar ik een groot geheim. Sommigen onder jullie kwamen het tipje van de sluier al te weten, anderen weten nog helemaal niets. Ik vond dat het vandaag tijd werd, om mijn geheim met jullie te delen.

Het geheim is eigenlijk een ‘ons’ geheim. We hebben het namelijk met twee verwezenlijkt. Hij vond het idee en betrok mij erbij. En die ‘hij’ is, Geert De Kockere, schrijver van o.a ‘Eefje Donkerblauw’ en 'Jij Lievert’.

Geert doolde op mijn blog rond en vond enkele vogelsleutelhangers, die ik –lang geleden- naaide toen ik net de ‘zigzag’-steek ontdekt had. Deze vogels gaven hem de aanleiding voor een nieuw boekjesidee. Een boekje dat zou aansluiten bij zijn boekenreeks ‘Boeketjes’, dat gebundelde gedichten bevatten. Alvorens de ‘deal’ te sluiten, naaide ik voor Geert een proefexemplaar dat goedgekeurd werd! De vogelsleutelhangers zouden aan het gedichtenboekje komen te hangen als een extra portie geluk bij het boek.

Eenmaal de goedkeuring, ben ik er onmiddellijk ingevlogen! Omdat ik nogal van de vrolijke kant ben, leek het me erg leuk om allerhande kleurrijke stofjes bij mekaar te sprokkelen. Zo zou elke vogel uniek zijn. Een engel op aarde hoorde mijn oproep, Martina van Something Strange bezorgde mij een overvloed aan prachtige stofjes! Ik doorploeterde de grote, zware zak met veel ‘ooohhh’ en ‘aaah’s’.

Vervolgens knipte ik in bed, in de wachtkamer, voor de tv en zelfs op de trein stukjes stof. Ik kan je verzekeren dat je aan 100 voorkanten, 100 achterkanten, 100 ogen, 100 snavels, 100 vleugels -en evenveel vliesline voor dat alles- wel even bezig bent.

Het stikken, vullen en toenaaien van de vogels nam ook enkele dagen in beslag. Zo was ik bij het dichtnaaien van de lijfjes twee dagen aan de tv gekluisterd. En hoewel het onwaarschijnlijk klinkt, na die twee dagen was ik volledig ontstrest. De vogelsleutelhangers werden inmiddels omgedoopt tot ‘GELUKSVOGELS’.

Het Boeketje dat over geluksvogels gaat, bevat krachtige, leuke gedichten van Geert. Geert bedacht dat een boek visueel mooier oogt als er ook illustraties bij betrokken zijn. Ik deelde hierin mijn mening en tekende zeven (geluksgetal!) vogeltjes waarvan sommigen een gevoel uitbeelden, zoals verliefd, opgewekt,  woedend en twijfelend. Van deze vogels maakte ik stempels. Als je goed kijkt in het boekje, zie je dat elke vogelafdruk een unieke afdruk is. Tenslotte krijgt elk Boeketje een eigen stempelafdruk op de cover en kleur ik deze ook nog zelf in! 
Volgens mij kan iedereen wel een portie geluk gebruiken! Het boeketje is het een mooi idee als kerstgeschenk of als nieuwjaarswens. Ook kan je het gebruiken om iemand ‘beterschap’ of ‘veel geluk in het nieuwe huis’ te wensen. Of gewoon voor jezelf!

En zo geschiedde.. mijn grote droom, om een boek uit te geven werd in korte tijd werkelijkheid. Dat dit samen met zulke prachtige gedichten zou zijn, had ik nooit durven dromen. Mijn stempels zijn alvast vereeuwigd, wat mij heel erg blij maakt.


Wat nog minder te geloven is, is dat de Boeketjes inclusief genaaide geluksvogel op een tweetal uurtjes uitverkocht was! En ik maar denken dat dit enkel bij concerten van Mumford and Sons kon. Voordat ik hier een beetje reclame voor mezelf kon maken, waren ze al weg.

Morgen meer nieuws op de facebookpagina van Geert De Kockere of we nog vogeltjes bijmaken of niet. Je kan hier ook meer info en al enkele gedichtjes vinden. Het Boeketje is slechts 13 euro + 3 euro.

Wie wil kan zichzelf wel voorlopig op de wachtlijst plaatsen door een mailtje te sturen naar info@pigmalion.be, met als onderwerp ‘Geluksvogels’ en met vermelding van je adres en het aantal Boeketjes dat we voor jou opzij moeten leggen. Laat het geluk maar komen...

34 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig project! Je vogels zijn kleurrijk en origineel, degene die ze mogen ontvangen zijn echte geluksvogels. Ben benieuwd hoeveel je er nog zult gaan maken, want ik weet zeker dat er een tweede badge gaat komen als de boekjes zo snel zijn uitverkocht! Top.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! We maken er 200 en ze zijn inderdaad al allemaal uitverkocht :)

   Verwijderen
 2. Wat gaaf om dat te mogen doen! Je krijgt vast veel eer van je werk!

  Groet, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat Karen! :D
  Eindelijk je wens die in vervulling gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! wat onwijs mooi & leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw Karen ...
  wat een prachtige, kleurrijke, speelse, lieve vogeltjes!!
  Deze kunnen niet anders dan geluk brengen!
  Je zal nog uurtjes mogen knippen, naaien, ...
  want er zijn er nog heel veel die zo'n boekje met leuk vogeltje willen!
  Super gedaan!!
  Proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als fervent jeugdboekenrecensent ken ik de grote Geert natuurlijk en ben ik echt wel jaloers! Je hebt dat geweldig gedaan, proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo vrolijk, al die geluksvogeltjes daar samen ! Prachtig gedaan, evenals de stempels.
  Een dikke proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Chantal Van Kerckhove16 november 2013 om 22:06

  wow ... wat een fantastisch project en wow (bis) wat een schitterende kruisbestuiving. Ik hoop echt dat er een "go" komt voor een tweede oplage want ik ben alvast grote fan en ondertussen aan het bedenken wie ik zo'n geluksvogel / Boeketje zou willen schenken. Dikke duim, dikke pluim (om in het gezelschap van de vogeltjes te blijven) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk Karen! Dat lijkt me echt tof om aan zo iets mee te mogen werken! Vrolijke vogeltjes! Er komt vast een tweede reeks!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als grote fan van de schrijfsels van Geert de Kockere en de maaksels van jouw hand..... vind ik dit een geweldige match, super!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superleuk! Mooie kans :D En zo gaaf (en met zoveel liefde) gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel fijn!
  Je vogeltjes en je stempels zijn prachtig. Het zal wel een fantastisch boekje zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een zalig mooi blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie samenwerking en wat een prachtig resultaat dat opleverde, en al dat geluk dat jullie samen rondstrooien, dankjewel en proficiat ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een werk! Wat een mooie samenwerking! En wat een succes! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooooh wat leuk! Is ontzettend veel tijd en liefde (en geluk) in gekropen en dat merk je ook! Daar gaan die honderd gelukkigen heel blij mee zijn, denk ik zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Proficiat! Zo'n mooi boekje, een echt vruchtbare samenwerking, jullie twee! Ik hoop dat er nog veel boekjes mogen bijkomen, maar amai, al dat handwerk… !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig, zo'n droom die uitkomt!
  En wat heb je er hard aan gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow! Prachtige samenwerking!!!!

  Groetjes van Poekie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig, super knap gedaan! Dat moet héél veel voldoening geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oooohhhh!!!! Knap gedaan! Ik was al zo'n grote fan van je vogeltjes.... ik denk dat ik eens vlug een mailtje ga sturen ;)

  BeantwoordenVerwijderen