12 november 2013

Openboekdagen: workshop pompon-uiltjes

Zondagnamiddag 27 oktober, de week dat de herfstvakantie nog moest beginnen, stond ik met een tafel in de Standaard Boekhandel in Hasselt. Een workshop pomponuiltjes kon je in de namiddag gratis bij mij volgen.

Thuis twijfelde ik of dat er wel kinderen op een zondag naar de winkel zouden komen. Spannend wachtte ik, samen met mijn lief en de 'uiltjesboom' die ik thuis maakte, op de start van de workshop. Aan kinderen moest ik toen niet meer twijfelen, want zij stonden al voor het uur van aanvang rond mijn tafel te draaien.

Eenmaal begonnen zat in een seconde tijd mijn tafel bomvol. En zo werd niet alleen mijn tafel, maar ook een deel van van de winkel een 'workshopruimte'. Overal om mij heen zaten en stonden kinderen en ouders hun pomponuiltje te maken. Ook de 'bankjes' aan de boekenrekken en de displays waren gevuld met mensen. Heerlijk!
Iedereen was zo creatief en had meer geduld dan ik had gedacht! Het maken van pompons ging super vlot  buiten die éné papa die een uur nodig had voor zijn dochters uil, die er nadien wel perfect uit zag.

Het was een drukke, maar een o-zo-geweldige namiddag! :)

PS: wie spotte mijn uiltjesboom al in de etalage van de Standaard?

Ook eens zelf proberen? 

7 opmerkingen:

 1. Superleuk! Ziet er gezellig uit en heél leuk idee om te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn superleuk ik heb ze gezien in de winkel!
  Weer goed gedaan!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je workshop bracht zoveel leuke sfeer, Karen! Echt superfijn en veel blije gezichtjes ook hé! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk idee. Nu ik dit lees, heb ik nog meer spijt dat we er niet bij konden zijn. De kinderen zijn gek op pomponnetjes maken (op de mmezsazsa manier)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vorken waren er ook, voor mensen met weinig tijd. Maar ze zijn haast niet gebruikt.. enkel op het einde :)

   Verwijderen