9 maart 2014

Dit was.. MAASTRICHT!


Mijn lief en ik hingen voor twee dagen de toerist in Maastricht uit. Ik was er al eerder, vaak zelfs, om te shoppen. We bekeken het deze keer vanuit een andere hoek. Mijn fototoestel ging ook mee in de rugzak, de batterij bleef mooi thuis, in de batterijoplader. Geen foto's dus.

Ik nam zoals gebruikelijk de '100% Maastricht'-gids mee. We gebruikten deze ook al voor Berlijn, Gent, Antwerpen, Amsterdam, ... Compact met leuke, hippe en vaak betaalbare adresjes! Helemaal mijn ding. Andere tips kreeg ik van jullie, bedankt!
Café Zondag: foto van hier
Berenkuil: foto van hier
eten

- Café zondag (wyckerburgstr 42): bagels, quiche, verse munt thee en vers geperst fruitsap.

- barsserie apart (achter de molens): cocktails, een sjieke kaart & een kaart op een stuk gescheurd karton 'beter goedkoop dan lekker'. 

- Pet Thai (Boschstraat 93): lekker Thais eten, binnen-zonder-das, betaalbaar, gezellig, snel volzet


winkel & markt

- stoffenmarkt: vanaf 9u, om half 10 is het druk.. goedkope stoffenkramen

- Crafts en Co (sint Pieterstraat 72): winkel met 'hoekjes' handmade van diverse ontwerpers
gezien bij Crafts en co: foto van hier

- de verwondering (hoogburgstraat 21): leuke hebbedingen


bezoek

- stadspark - Berenkuil (Aldenhofpark): leuk om te wandelen, met klein dierenparkje en 'stadsmuur'. Halfautomatische troostmachine vervangt de berenkuil. Je kan het meisje de giraf doen strelen door in de carrousel met één stoel te gaan zitten en wij maar draaien en we wisten dat niet :) Ook beelden van andere, uitgestorven dieren in de kuil.
Mergelgrotten: foto van hier

- mergelgrotten + fort Sint Pieter (Luikerweg 71): ondergrondse gangen opgebouwd uit kalkstenen en bekrast met inscripties en tekeningen. Leuke plek met uitzicht op de hele stad Maastricht. Fijn om te wandelen, gratis parking.

- bisschopsmolen (Stenenbrug 1-3): molen aangedreven door water, gebruikt om tarwe te malen. Gratis.


slapen

- b&b Hofnar (Keizerkarelplein 13): centrum, rustig, gezellig, proper, vriendelijk, betaalbaar


8 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om met die 100%-gidsen op stap te gaan. We zijn er ook dol op. Die mergelgrotten herken ik van lang geleden. Deze kunnen we ook nog eens op ons lijstje plaatsen. Vorig weekend kocht ik zo'n gids van Keulen en kreeg er gratis eentje van Rotterdam erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jij hebt Mestreech onveilig gemaakt! Leuk! Ik ben een rasechte Mestreechse die nu alweer zo'n 8 jaar in Heerlen woont. Maar het blijft natuurlijk mijn stad, die grotten daar ben ik practisch mee opgegroeid...nou ja het noorder gangenstelsel dan én die in Kanne...mijn vader was een grottenloper en ik vond het altijd super. Wil nog altijd eens met manlief de grotten bezoeken maar eigenlijk liever niet met zo'n rondleiding hihihi. Wij speelden er zelfs kaboutertje...dankjewel om me te helpen even wat herinneringen op te halen ;). Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er een leuke uitstap uit! Leuk verslagje.
  Wij gaan binnenkort Brussel onveilig maken, op vakantie in eigen land! Hopelijk nog mooi weer dan...
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn, ik heb nu zoveel zin in een cocktail! En ik ben er nog nooit geweest, dus onthou deze tipjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ze hadden keuze tussen een 20-30tal stuks ;)

   Verwijderen
 5. Wat leuk dat jullie in Maastricht waren, maar wat jammer dat we elkaar niet gezien hebben. Volgende keer zijn jullie ook bij mij welkom hoor, voor een hapje of drankje.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen