4 mei 2015

workshop 'stempels maken' - CC Westrand

Opgelet, dit is een blogpost met veel foto's!

Door het Cultureel Centrum Westrand, in Dilbeek werd ik uitgenodigd om een workshop 'stempels maken' te geven. De twee workshops, eentje voormiddag en eentje namiddag, zaten zo goed als vol. 

Ik ben/was echt fan van hun concept:
Er was de keuze tussen vier workshops in de voormiddag, nl. juwelen maken, een hoodie naaien, een t-shirt maken en stempels snijden. Namiddag werden dezelfde workshops herhaalt. Er was dus de mogelijkheid om de hele dag leuke dingen te doen én ik zat er niet alleen, er was een gezellige bedrijvigheid. Hilde was er trouwens ook!

'S middags was er een lekker buffet dat samengesteld werd door hetgeen wat cursisten meebrachten, het ging van verse aardbeien, quiches, rijst, kazen tot chips en cake. Heerlijk!

Als de groep voltallig was, begon ik met de uitleg hoe je best een stempel uitsnijdt. De cursisten gingen nadien aan de slag. Ze kozen of tekenden eerst een ontwerp voor hun eerste stempel..
Nadien brachten ze dit over op hun snij-oppervlak.
Daarna werd het stil en begon het uitsnijden. Hiervoor was er veel concentratie nodig. De meesten vonden het wel rustgevend..

Zo nu en dan werd er raad en hulp gevraagd aan mij of aan elkaar.
Na wat zwoegen en zweten waren er verschillende stempels klaar. Sommigen sneden er zelfs meerdere uit!

Hier het resultaat van de leuke workshops en de zeer enthousiaste cursisten! Aan de cursisten: laat gerust een berichtje met link achter, als je over de workshop geschreven hebt.

Janusje2 schreef ook over de workshop!

Ook een workshop volgen?
Kijk dan even hier.

ps: de terugrit naar huis was wel even woelig. Bleek ik plots, doordat de oprit van de autostrade afgezet was, in hartje Brussel te zitten: 'Heh, wat doet deze gigantische Moskee in Dilbeek?'  Met mijn gps die soms uitviel manoeuvreerde ik mij door het doolhof van straten. De vreugde was groot toen ik eindelijk op de autostrade richting huis zat! :)

11 opmerkingen:

 1. En steeds hebben die hun eerste stempel(s) zo schhon en gedetailleerd als die een workshop bij u volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook streng hé :) (haha, nee... ze zijn streng voor zichzelf!)

   Verwijderen
 2. Er zitten leuke stempels tussen.Je hebt dat weeral goed uitgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een super workshop, tot in de puntjes voorbereid en uitgelegd! Mijn verslag zal nog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was een workshop met veel deelnemers zie ik! En wat leuk dat ieder wat meebracht om te eten! Je weg verliezen in centrum Brussel, daar ken ik alles van...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je doet dat inderdaad supergoed! Jammer dat er geen Action in de buurt is, anders had ik me al lang weer uitgeleefd op gommen.
  Dankjewel voor het linkje. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het super jou eens ontmoet te hebben :-) ! En ocharme, je moest nog zo ver terug en dan jammer genoeg niet de kortste weg gevonden :-(. Groetjes en tot een volgende hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja! Gelukkig rij ik graag :) (buiten in Brussel dan)

   Verwijderen
 7. De workshop was heel geslaagd! Ik vond het super leuk om zelf een stempel te maken, en het is inderdaad heel rustgevend!
  Grappig eigenlijk, ik ben tijdens de terugweg naar huis ook helemaal in het onbekende terechtgekomen, maar dan gelukkig ergens op de buiten langs smalle veldwegjes tussen Dilbeek en Asse, en niet in het centrum van Brussel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ondertussen heb ik al heel wat stempels gemaakt! Nog een bedankt voor de workshop! Ik heb er ook iets over geschreven: http://madebymamanicky.blogspot.be/2015/05/double-stitched-westrand.html

  BeantwoordenVerwijderen