29 juni 2015

jumpsuit met de overlock!

Het is zo ver! Ik maakte een eerste naaisel met mijn gloednieuwe overlock.

Bij Tiene zag ik een mooi jumpsuit passeren. Als ik ooit een overlock had, zou ik dat ook maken. Nu was het eindelijk zo ver!

Ik printte het gratis patroon (maat 56) van de Kind-website af, tekende naadwaarde bij en nam het patroon op stof over. Het printen, overtekenen en knippen duurde even lang als het aan mekaar naaien van het pak.

Om meer plek te maken voor de dikke pamper, tekende ik nog een 'ei' bij. Dat zie je op de onderste foto. De kamsnaps zullen dan minder spannen en minder snel openspringen. Hoe je dat doet, lees je hier.Natuurlijk is het pakje niet perfect. Ik maakte wat stomme foutjes en aan de mouw zit een ini-mini gaatje, dat er kwam omdat ik teveel stof onder de machine meenam. Maar dat herstel ik nog wel!

De boordjes onderaan vind ik het minst goed afgewerkt. Omdat ze geen rondje zijn, zie je het witte stiksel aan de binnenkant en dat is minder mooi. Hoe doen jullie dat?


De Kamsnaps inzetten ging wel als een fluitje van een cent. Ik had er veel 'akelige' verhalen over gelezen. Op zo een vijftal minuutjes zaten alle drukknoopjes in het pak. (De boordstof is verstevigd met vliesline ).


Stof: Graziela, van bij Kersenpitje
Kamsnaps: van hier (gehaald op stoffencircus)

16 opmerkingen:

 1. Super schattig en wat een mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het stofje was het laatste van de rol, dus met korting :)

   Verwijderen
 2. Ziet er erg leuk uit...en het volgende pakje zal vast alweer beter gaan. Van je foutjes leer je toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon hoor, en ondanks dat er hier al even een overlock staat, heb ik dat nu nog nooit gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is eigenlijk best gemakkelijk (buiten het ei) en mooi :)

   Verwijderen
 4. Leuk! Mooi geworden hoor voor een eerste project erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik maakte dit pakje al heel veel als geboortekadootje. Meestal maatje 68 omdat ik merkte dat het pakje redelijk klein tailleert.
  Ivm je beentjes-probleem. Ik maak inderdaad een cirkeltje van de beenbandjes en naai deze dan overlockgewijs aan de beentjes. Het gevolg is wel dat je de beentjes niet volledig kan openleggen, maar daar heb ikzelf nooit problemen bij ondervonden (heb het aan mijn eigen zonen ook dikwijls aangedaan). Het is enkel om de enkeltjes dat het volledig sluit. Eentje met korte pijpjes heb ik nog nooit gemaakt. Om dit te vermijden zou ik het anders ook manchet-gewijs aanzetten.
  In ieder geval is het een heel mooi pakje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof gemaakt,ik heb dat patroontje 1 keer gebruikt maar het resultaat ligt in de vuilbak.Mijn ding niet zo van die kleine smalle pijpjes en mouwen in elkaar zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, de kleinste maat is wel nogal prulwerk... (en hopen dat je geen stuk 'weghakt')

   Verwijderen
 7. Moooooi!
  Liefs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh die zag ik nog niet, mooi pakje. Ik zet de boordstof in tunneltjes aan de pijpen, zelfs zonder te spelden, gewoon de boordstof gelijk trekken met de trico en met overlock vastzetten...ik maak de pijpboordjes ook altijd wat langer want de benen groeien snel. De kamsnaps doe ik ook anders. Om de bovenste en onderste beennaden beter op elkaar te doen aansluiten zet ik de kamsnaps in de bovenste naad zoals bij u, met het pitsergedeelte naar onder toe, in de ondernaad zet ik ze ook met het pistergedeelte naar onder toe, zondanig dat de ondernaad naar binnen moet geplooid worden om de knoopjes te moeten sluiten en de naden zo mooier op elkaar komen te liggen, snapt ge? Dus enkel de knopen in de ondernaad doe ik andersom als bij u...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.tie-ne.blogspot.be/2015/04/nieuwe-overlockmachine-en-paddestoelen.html misschien zie je op de foto van de jumpsuit wat ik bedoel

   Verwijderen