8 februari 2016

Lila Jumpsuit - Compagnie M.

Een tijd geleden werd de Lila Dress & Jumpsuit van Compagnie M. gelanceerd. Verschillende bloggers mochten het patroon uit testen en ik werd op slag verliefd op de jumpsuits van Tiene, Ellen van Fabrik, Jo Chapeau en Lily&woody (die overigens het patroon in samenwerking met Compagnie M. ontwierp). 

Maar dat het een kooppatroon was (ik kocht nog nooit een patroon en wat als ik het dan niet in mekaar kreeg?) en het gebrek aan tijd, zorgde er voor dat ik de jumpsuit aan me voorbij liet gaan.

Tot dat mijn zwangerschapsverlof begon..
in week 1 werkte ik alle 'prioriteiten' af, zodat de dagen/weken die volgde zo goed als leeg waren/zijn. 
Vriendinnen overtuigde me dat het patroon echt erg gemakkelijk is en snel in mekaar zit. Tegelijkertijd werd ik verliefd op een origami-stofje dat ik in een mooi pakje gegoten zag op de instagram van Honderachtentwintig. Ik twijfelde nog erg tussen een grijs stofje met cactussen of de origami, maar bestelde dan uiteindelijk de laatste bij SjiekeBiele (die de cactussen niet had, anders had ik deze ook nog besteld).
Vorige woensdag, een dag voor '39 weken zwanger', begon ik alvast aan de jumpsuit. 'Baby's blijven wachten op hun naaiende moeders', kreeg ik als tip. Het stofje werd snel een jumpsuit.. het kind heeft gewacht en is nu meer als welkom!

Wie nog twijfelt.. het patroon is echt eenvoudig, het stappenplan ook én het geheel is snel klaar! Vooral dat laatste kan mij wel bekoren.

Ik zette de jumpsuit volledig met mijn overlock in mekaar. Hierbij  heb ik het wel altijd moeilijk met het 'mooi aansluiten van de naden'. Ik speld ze altijd goed op mekaar, maar bij het overlocken zelf, lijken ze altijd te verschuiven. Het is dus altijd een gok of ze wel mooi overeenkomen. Iemand een tip hiervoor?

Ook de vliesline knipte ik langs de verkeerde richting.. De drukknoopjes/kamsnaps gaan daarom moeilijk open. Maar dat weten we voor een volgende keer!

Tricot: Sjiekebiele

24 opmerkingen:

 1. Ik vind dat twee speldjes schuin steken (dus elkaar kruisen juist op het punt waar de naden moeten overeenkomen) al veel helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Alleen met de overlock, moet je die wel weer los doen als het zo ver is..

   Verwijderen
 2. Mooi Karen! Hier staat hij ook op de to sew list! En ivm die naden, ik heb hetzelfde probleem af en toe. Speldjes steken helpt maar ja die moeten er op tojd uit met de overlock he. Ik gebruik nu wonder clips aan de naden en dan werkt al ietsje beter! Veel succes nog met je laatste zwangerschapsloodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, beetje moeilijk hé. Ik ga die wonderclips eens opzoeken!

   Verwijderen
  2. Je moet ze uiteraard ook weer verwijderen maar ik heb de indruk dat de naden beter blijven zitten!

   Verwijderen
 3. Jouw kindje is al voorzien van een mooi zelfgemaakte outfit ! Nu kan ie komen ! Nog veel succes bij de laatste zwangerschapsdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie Lila! Ik maakte er ook al een paar, en kan er geen genoeg van krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie outfit maar ik vind wel dat de verhouding tussen de lengte van het 'lijfje' en de beentjes nogal raar is : vrij lang bovenstuk en zeer korte beentjes....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk als het 'aan' is, dat je een soort van 'baggy-broekje' krijgt. Het geheel zal dus een beetje los zijn :)

   Verwijderen
  2. Dat klopt! Maar met een pampertje in valt het voor de kleintjes niet zo super baggy vind ik - al zal dat voor een magerder boorlingetje misschien wel terug anders zijn. Hele mooie jumpsuit in ieder geval!

   Verwijderen
  3. Ik ben zelf wel heel benieuwd naar de 'aan'-versie :)

   Verwijderen
 6. Super leuk! Ook ik was/ben fan van dit patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een schattig pakje, laat je kleintje nu maar komen. :-)
  Heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat stofje staat op mijn verlanglijstje om een babypakje mee te maken! 't is super schattig geworden, je kleintje zal erin stralen.

  En de naadjes, ik durf niet met spelden in de buurt van de overlock komen (met de paplepel ingegeven door de mama ;) ), dus hier wordt een naad eerst gestikt op de naaimachine en dan pas overlocked.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dan moet ik twee machines uithalen en daar ben ik te lui voor :)

   Verwijderen
 9. Hey super leuk suitje! Nu nog wachten op het schattig kleintje om het te vullen! :-)
  Bij mij schuiven de naden ook vaak onde de overlock. Naalden moet je er inderdaad ver vanuit de buurt houden.
  Ik gebruik daarom vaakan een stukje wondertape. Is dubbelzijdige tape waardoor alles kleeft en verdwijnt zodra je het wast :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daar gaat jullie boeleke in stralen! :) Ik kijk er zo naar uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super leuk geworden Karen! Ik ben benieuwd naar de inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige stof en een heel mooi patroon. Dat gaat zo schoon zijn als dat gevuld is!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi! Mijn lila jumpsuit is vandaag ook afgewerkt, enkel nog de drukknoppen. Ik naai ook eerst mijn naden op 0,5 cm van de rand, eer ik overlock. Maar mijn machines staan op naaitafel. Wat je ook kan doen is speldje verder steken dan de breedte van de overlockvoet, kan je speldje laten steken en zullen de naden al iets mooier aansluiten.

  BeantwoordenVerwijderen