2 oktober 2015

van ruilen komt huilen.. (deel 42)

Bij Anske zag ik een super mooie slaapzak uit 'zo geknipt 2' voorbij komen. Ik vroeg of ze het zag zitten om voor mij ook ééntje te maken. En dat wou ze, wat een geluk!

De slaapzak heeft een erg zacht, grijs stofje aan de buitenkant en een geel katoentje aan de binnenkant. Je kan de slaapzak gemakkelijk en op twee manieren openen; bovenaan met de toffe kam snaps of onderaan met de rits. Lekker handig!

De afwerking van de slaapzak ik erg mooi gedaan. Ik ben ook grote fan van de gele en zwarte kam snaps.

Bedankt Anske voor deze mooie (en onze eerste!) slaapzak.
(voor Anske maakte ik twee stempels die nog even geheim moeten blijven)
Nu nog wat vraagjes van een bijna-mama:

- Doen jullie je kleine baby ook een slaapzakje aan, als hij/zij langs jou ligt? En leg je er dan ook nog een dekentje op?
- Hoeveel slaapzakjes heb je juist en koop je voor elke maand een nieuwe of kan je ineens een grote maat kopen, zodat hij/zij er een paar maanden in kan?
- Nog slaaptips?17 opmerkingen:

 1. hoi hoi,

  Hier een mama ;)
  Ons Marthe sliep in het begin ingebakert zonder slaapzak maar sommige raden dat af (als je bv wilt geven) omdat sommige baby's dan voedingen zouden durven overslaan maar daar heeft onze slechte slaper gene last van.
  Niet ingebakert sliep ze nog slechter. NA een maand ben ik dan begonnen denk ik met slaapzakjes. Ik denk dat het wel belangrijk is om ze op maat te dragen zodat ze er niet in kunnen wegzakken. Boven op haar ligt nog een dekentje.
  Maar ook al schuif ik ons dochter s'nachts bij mij om haar te voeden ze houdt haar slaapzak aan en ligt half mee onder mijn dons (mag ook al niet van sommige maar ik verzeker mezelf wel dat ze er niet onder kan geraken hoor !! ).

  Het hangt er ook vanaf hoe een zwetertje jij op de wereld gaat zetten he lieve Karen!!
  Maar persoonlijk lijkt mij 2 (en mss 3) slaapzakken in de running geen overbodige luxe (zeker niet als manlief de herbruikbare luier fout aandeed, dan heb je wel is een lek ;) )

  Nog vragen shoot al heb ik ook nog maar 6 maand ervaring uiteraard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ervaring en beetje zoals hierboven. Ik bakerde ook (enkel 's nachts), tot een maand. Sindsdien slaapzak, met een dekentje, zeker nu het wat kouder wordt. Voeden gaat even goed in een slaapzak. Qua grootte moet je vooral letten op de armsgaten vind ik. Als die te groot zin is dat echt niet comfortabel. De eerste tijd had ik wel kleine slaapzakjes, nu ze groter is (3 maand, maar groter dan een gemiddelde 6 maand) krijgt ze slaapzakken van 1,5 - 2 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede tip, van die armgaten, ga ik zeker onthouden!

   Verwijderen
 3. Heel tof, dit patroontje moet ik ook eens uitproberen! En inderdaad ik denk dat je er wel meerdere zal kunnen gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als mama van een 2.5jarig oude peuter kan ik de vorige dames alleen maar bijtreden. Hier werd er geslapen in de wieg naast ons bed in een pyjama en (afhankelijk van de temperatuur een dikke) slaapzak. Ons kindje bleef ook gewoon in de slaapzak, tenzij tijdens het verschonen.
  1 of 2 hadden wij er in de kleinste maat en nadien hadden er een 3-4tal per maat. Eerst 70cm, daarna 90cm en op het einde 110cm. En dat in verschillende soorten: dik-dun-met/zonder mouwen.

  Wij hadden een echte wroeter, dus een dekentje dat had geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meerdere slaapzakjes zijn handig, want pampertjes lopen en kindjes geven soms eens over. Die hele kleine maatjes heb ik nooit gekocht, want daar kunnen ze niet lang in en verse baby'tjes kan je altijd met een doek inbakeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een slaapzakje vind ik pas nodig zodra ze beginnen rollen/ bewegen in bed. Vanaf rond een maand of vier dus. Ik heb er telkens drie in omloop: 1 thuis, 1 id creche, en reserve. Het magische getal is altijd 3 (kast-was-aan).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :D Bedankt!
   Ik heb er wel al kleintjes.. lijkt me handig en lekker warm in de winter.

   Verwijderen
 7. Wat Silke zegt, bij ons konden ze ook tot bijna een half jaar zonder slaapzak, stevig instoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. amai, het hangt precies echt van persoon tot persoon af :)

   Verwijderen
 8. Hoi Karen!
  Susie en Stig sliepen de eerste weken in een klein slaapzakje, in de draagmand. Na die paar weken is de draagmand te klein en slapen ze in bedje met bedomranding, met een grote slaapzak (90cm) en een dekentje. Susie sliep eerst zonder bedomranding, en tegen de rechtstreekse lichtinval hebben wij toen bedomranding gehangen, en ondervonden dat ze daar warmere handjes van kreeg. Werkt goed isolerend dus, en is ook een beetje cosy zoals in de draagmand. Vooral Stig vindt dat leuk!
  Mouwen aan een slaapzak vind ik persoonlijk overbodig. Dat hebben wij 1 keer geprobeerd, en dan kon Susie gewoon niet meer bewegen. En zo'n armpje erdoor krijgen is ook geen sinecure! Bij echt koude dagen deed ik haar een body met lange mouwen aan, onder een warme pyjama, in een warme slaapzak, onder een warm deken.
  Maar ik hoor bij andere mensen dat ik ze nogal dik inpak… :-) Das vooral aftasten hoe graag je baby het warm heeft, en wat je gevoel zegt. Succes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :)
   Ik kan me er helemaal iets bij voorstellen! (en ik ben zelf ook nog al 'kouwelijk' dus ik zie me ze ook al goed inpakken)

   Verwijderen
 9. Hey!
  Ik zette vandaag mijn suikerbonen op de blog dus de stempel is niet langer geheim :-) je mag hem dus ook laten zien op je blog. Als je wil mag je altijdijn fotos gebruiken, moest je het geheel willen laten.zien. Ik ben momenteel een blogje aan het voorbereiden over dekentjes en slaapzakjes, hoe ik ze gebruik. Te veel om nu te typen dus hou maar in t oog als je nog tips nodig hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen